OKNÁ A DVERE ZNAČKY HENSFORT PRVÝKRÁT V SPOJENOM KRÁĽOVSTVE

Poľsko je najväčším exportérom okien a dverí v EÚ a druhým najväčším exportérom na celom svete (ustupuje iba Číne). Len v roku 2017 Poľsko exportovalo okná a dvere v hodnote 1,87 mld. EUR. Poľské okná sú cenené predovšetkým v Nemecku, Taliansku a Spojenom kráľovstve. Práve v hlavnom meste Anglicka sa ešte v tomto roku skončí výstavba luxusného obytného komplexu Compass s poľskými oknami. Investícia sa nachádza neďaleko od Canary Wharf – obchodného centra mesta a bude to skutočná vizitka modernej štvrte a súčasne prvá realizácia s poľskými oknami a dverami značky Hensfort na britskom trhu.

 

Compass Apartments je štýlový komplex deviatich luxusných apartmánov – jedno-, dvoj- a trojizbových, ktoré využívajú na vytvorenie ideálneho mestského bytu všetko dostupné svetlo a priestor. Individuálne ukončené apartmány boli navrhnuté tak, aby čo najlepšie vyhovovali súčasnému životnému štýlu. V celom projekte je mimoriadne dôležitá poloha budovy, ktorá umožňuje zachovávať rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom.

Spojené kráľovstvo je pre nás prirodzeným smerom vývozu, potom, ako sme sa stali jedným z vedúcich dodávateľov okien a dverí v Taliansku, Česku, vo Francúzsku a v Nemecku. Sme hrdí na to, že sa cez naše okná bude dať pozerať aj na Londýn – predovšetkým v takej atraktívnej štvrti – hovorí Paweł Zatorski, obchodný riaditeľ firmy Hensfort.


Realizácia pre Compass Apartments nie je prvou objednávkou výrobcu na trhoch, na ktorých sa hovorí po anglicky. Hensfort už rok vyváža svoje výrobky do USA – oba tieto trhy sú veľmi konkurenčné, nepochybujeme však o tom, že nám naša kvalita a potenciál zaručia dlhodobý úspech – dodáva Paweł Zatorski.

Exportéri hliníkových okien zaznamenali v roku 2017 najvyššiu dynamiku nárastu exportu. Podľa odhadov sa až 70 % kovových okien vyrobených v Poľsku predalo na zahraničných trhoch. Teší nás exportná aktivita nášho partnera, ktorá sleduje tento trend – komentuje Jacek Meller, obchodný riaditeľ firmy Ponzio, ktorá patrí medzi najväčších výrobcov stavebných hliníkových systémov v Európe.


Poľsko je nesporným lídrom v exporte okien v Európe. Exportná aktivita výrobcov v iných štátoch je rozhodne menšia. Silná pozícia poľského odvetvia je výsledkom aktivít veľkých výrobcov okien, ako aj poľských distribútorov, ktorí sú aktívni na zahraničných trhoch.

Čo je nové

Vidieť všetko
Blog
Aktualności
Staviate dom?

Kúpte si okná Hensfort a získajte zľavu na rzeczgustu.eu

rzeczgustu.eu